NAMN - ÅLDER - BOR


Här kan du skriva lite om dig själv och om din blogg...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quam mauris, suscipit at mollis vel, auctor a felis. Maecenas faucibus ipsum varius elit lacinia ut vulputate arcu aliquet. Etiam vitae sem erat. Pellentesque luctus malesuada nisl, a pretium dolor iaculis sed.



Allmänt  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-03-31  |  Tid: 10:12:28

Vårtecken - pälsfällning

Archer fäller pälsen rejält nu. Det märks på hummöret. Han blir sur och grinig närman ska borsta honnom och är bråkig vid ridnig.
Medryttar tjejen fick kämpigt när hon var här igår.
Jag lät na rida Janne eftersom Archer är som han är nu. Gick jätte bra först, men sen börjar Janne bråka, han skulle inte trava utan bara galoppera. Ochnär han inte fick det skulle han inte gå lls utan står bara och stäppar och snurrar. Så då bytte vi och då börjar Archer likadant. Han som gick så fint med mig innan. Men han testar henne då hon är ny för han.
Men hon är tuff och hanterar det bra tycker jag. Men man skäms ju lite över hästarna. :P
Ska klippa Archer och se om han lugnar ner sig lite då.
Janne har knappt någon vinterpäls, men jag ska nog snygga upp han lite med.

Utrustning  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-30  |  Tid: 16:57:27

Rosa på valack?

Tycker ni att man kan ha rosa på en valack?
Jag har köpt ett lamicell schabrak som är grått med rosa kantband och emblem.
Jag tycker det går bra, tycker att det är snyggt md rosa på män med. Och sen så tar det rosa inte över heller, är ju bara en detalj på schabraket.
Sen är det väll en smaksak om det passar en ljusbrun häst. ;P
Här kommer bilder på det. Ser lite blekt pga av solen som lyser in.
Om någon har ett matchande hoppluva att sälja så är det bara att höra av sig. :)

Allmänt  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-03-28  |  Tid: 09:40:10

Det blev inget

Det blev ingen hoppträning igår, för få anmälda. Inte lönt för tränaren att åka ut om det är för få. Nästa gång ska jag åka bort och kanske gången därpå med. Men snart så borde så pass mycket snö ha försvunnit så jag kan rida till ridhuset här hemma och träna där istället.
Nya medryttar tjejen kom igår och provred Archer. Det gick bra, hon var jätte duktig på att rida och tuff och envis med. Så Archer fick det tufft. Han bråkade och testade henne lite, han är van med att dom flesta som kommer och rider han bara "åker med".
Hoppas hon inte blev avskräckt bara. Att hon fortsätter att komma. :)
Nu ska jag jobba ett par mastodont pass. Först 24.5 timmar inkl 8timmars joure. Sen ledig 6 timmar, efter det 18 timmars jobb inkl 8timmars joure.
Jag kommernog att vara ganska mör sen. :P I helgen jobbbar jag ett dygn igen sen.

Träning  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-26  |  Tid: 14:35:48

Hoppträning i morgon

I morgon är det daxs för hoppträning igen om den nu blir av. För det är tydligen för få anmälda igen. Lite läskigt att köra transporten ochså när det blåer så mycket som det gör. Det är inge skönt ute alls.
Red en sväng igår med Janne men hade klätt mig för tunt, fy vad jag frös. Janne gick fint trotts blåsten. Det var bara när han trodde att vi var på väg hem, men vi fortsatte en bit till som han blev sur och kronglade lite och lossades bli skraj för saker. Inte värre än att det gick att klara av.
I morgon kommer en tjej hit, hon vill bli medryttare och hjälpa till med lite häst och stall göra. Hon är bara tolv år, men det går säkert bra endå. Dom brukar vara tuffa dom små stalltjejerna. ;)

Utrustning  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-26  |  Tid: 10:22:08

Lite bilder på det nyinköpta fynden

Nya förbygeln från horseware
Nackpadden
MH handskarna
MH ridbyxorna
Vagabond stövletterna
Stövlarna
Flugtäckena ska jag ta bild på sen. Jag prövade dom på Janne. Event täcket satt perfekt, super passform, med en magplatta som gick att skjustera mycket och resår i övergången till halsen så hästen kan beta utan att det stramar.
Den andra var en lite billigare variant men satt bra förutom att magplattan utan vidare kan rymma en högdräktig ardenner. Ska försöka sy upp den lite. Halsen verkade rymlig, bra spännen och bra passform i övrigt.
Grimmorna var för små så dom ska jag sälja. Strl cob för det fanns inte full kvar, jag hoppades på att det var en stor cob, men tyvärr.
Strumporna tog jag ingen bild på, helt vanliga blårutiga ridstrumpor.

Till Salu  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-25  |  Tid: 19:47:13

Walsh grimma till salu

Oanvänd, Strl full. Fodrad
50kr Frakt tillkommer på ca 40kr.

Allmänt  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-03-25  |  Tid: 15:59:26

Jag blir så arg!

För över ett par månader sen så van jag en aktion på tradera, en klippmaskin för hästar.
Efter att en vecka har gått så har jag fortfarande inte fått några uppgifter eller kontakt med säljaren. Då försöker jag skicka mejl till adressen jag fått av tradera, men den går inte fram, försöker flera gånger. Men får bara ett medelande om att mejlet inte gick att skicka till den adressen.
Så då skickar jag ett sms istället.
Efter en vecka till har jag fortfarande inte fått något svar, så jag köper en annan klippmaskin istället. Det går en vecka till. Då får jag ett sms med betalningsuppgifter. Jag förklarar då att jag har försökt nå hon/han flera gånger tidigare och att mejlen inte går fram, och att det nu har gått för lång tid så jag har hunnit köpa en annan klippmaskin.
Jag får till svar, vad synd ska försöka skicka igen.
Sen går det en månad och nu fick jag ett dåligt omdöme av personen på tradera??? Står i omdömmet att det inte gick att få kontakt med mig och att jag sen drog mig ur köpet. Som att det var mitt fel??? Jag har ju gjort allt jag har kunnat och så får jag kritik? jag blir så arg! :/ Vilka människor det finns.
Vet inte om jag hade vågat skicka pengar till en sån person heller.

Utrustning  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-25  |  Tid: 14:31:31

Fyndat!

På Grangården i Bollnäs har dom utförsäljning på alla häst och ridsaker. Dom skambyta lokal, så allt såldes ut för  70%.
Jag fyndade en massa. :)
Två flugtäcken en från event med avtagbar hals och en från hansbo.
MH vita tävlingsridbyxor, riktigt snygga och sköna med bred linning och låg midja.
Ljus grön hoppluva.
Två par ridstrumpor.
Två grimmor.
Två MH ridhandskar.
Reflexväst.
Nackpadd att fästa under nackstycket på träns eller grimma.
Mörkbrun förbygel från horseware.
Allt för dryga tusenlappen.
Sen fortsatte jag att fynda på skoaffären.
Ett par Vagabond stövletter för 150kr, har kostat 1200kr
Ett par western inspirerade stövlar också 150kr.
Ska ta bilder på allt.

Utrustning  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-03-24  |  Tid: 17:59:23

Skattebesked

Jag fick mitt skattebesked häromdagen. Och helt otroligt, jag får tillbaka fyra gånger så mycket som jag brukar få. Det betyder att jag kan invistera i lite sånt som jag har velat och behövt köpa.
Nr 1 på listan är en dressyrsadel till Janne. Jag sålde den gamla för jag fick inte plats med benen i den. Det ska inte vara en alltför dyr sadel, för det är ju hoppning som är min huvudgren ändå. Bättre begagnad. 3-4000kr.
Nr 2 en GPA spead air hjälm, svart eller marinblå, enfärjad eller med silver. Även där en bättre begagnad ca 2000kr.
Nr 3 Stoppa om hoppsadeln. (Är igentligen det viktigaste av allt på listan.)
Nr 4 Några nya vintertäcken, ev regn och övergångstäcken med. Alla går sönder samtidigt.
Nr 5 Klacka om ridstövlarna.
Nr 5 Några nya tävlings schabrak.
Nr 6 Nya stall och ridkläder, helst märkes.
Nr 7 Nya stallskor både vinterfodrade och lättare fodrade.
Det är en del, få se om pengarna räcker. ;P
Om någon av er som läser det här har något till salu som finns med på listan, nytt eller bättre begagnat så hör gärna av er.
Sadeln ska vara 17-17.5 tum, svart med ordentliga knästöd, medel - djup sits. Bommen normal ev normal mot smal.
Hjälmen i srl 55 eller motsvarande.
Kläder i xs-s.
Stallskor 37-38.
Täcken 145cm.

Träning  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-03-23  |  Tid: 18:18:12

Duktiga Archer

Det har blåst storm här i flera dagar nu. Ganska lugnt på morgonen och förmiddagen, men sen brakar det låss rejält. Får ta in hästarna tidigt ikväll. Janne blir orolig när det blåser, fast Archer verkar inte bry sig.
Jag tog en tur med Archer i eftermiddag, det kändes som att rida mot en vägg. Det bekom inte Archer nå, han baar knatade på.
Han gick så fint idag. Han tog vänstergaloppen helt rent nu och behöll formen jätte fint. Traven var också jätte fin idag. Bra spänst i stegen och en fin form. Skänkelvikningen gick lika fint åt båda hållen, annars så brukar han kännas lite stum åt vänster.
Jag tror det börjar släppa för han. :) Han känner kanske på sig att jag letar efter nytt hem åt han så han vill visa sig från sin bästa sida så jag behåller han.
Känns jätte tråkigt att behöva lämna bort honom.
Pikeur kavajen har kommit nu. Den satt jättefint.
Ska ta bild på den sen. :)

Utrustning  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-03-22  |  Tid: 15:33:58

Tradera syndat igen!

Nu har jag tradera syndat igen. Köpte en pikeur kavaj där för 600kr. :) Riktigt bra pris måste jag säga. Den är bara använd några gånger på tävling, i nyskick altså. Jag har en svart redan , den här är en mörkblå. Modell skarlett, den kortare figursydda modellen.


Bloggtävlingar  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-22  |  Tid: 15:20:47

Vinn stigbyglar eller hemligt paket!


Allmänt  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-03-19  |  Tid: 22:18:49

Mycket på en gång!

Har legat lite lågt med bloggandet ett tag nu. Känner mig så trött. Kanske är vår depression eller nå sånt, fast det känns inte som vår, igår snöade det tio cm nysnö. :P
Det är helt bestämt nu att vi flyttar till hösten. Hedemora är orten vi planerar till. Därifrån så kan Andreas pendla till sin studieort och jag kan pendla till mitt jobb i Bollnäs tills jag hittar något nytt. Jag kör ju långpass bara en gång i veckan så det borde fungera ett tag. Jag hoppas också att jag konmmer in på hästskötar utbildningen också.
Det blir lite sämmre ekonomiskt ett tag så Archer kan jag inte ta med mig, så jag letar efter en ny fodervärd till honom nu. Det kommer en tjej och ska provrida honom framöver här. Hoppas att dom passar för varandra.
Letar stallplats till Janne också, bäst att börja i tid.
Här kommer lite sötbilder på "ynksen" katterna Dario och sakura. ( Vi brukar kalla dom för ynk och ynkan för dom försöker alltid se så ynkliga ut som möjligt när dom vill ha mat eller få uppmärksamhet.)

Träning  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-13  |  Tid: 22:29:33

Ännu en lyckad hoppträning!

Idag var jag och Janne på träning igen. Det gick kanon bra.
Vilka otroliga framsteg han har gjort. :) Vi fick jätte mycket beröm från både tränare och andra som har sett oss på träningarna. Det enda som saknas nu är lite mer styrka och uthållighet för lite högre hinder. Och så klart en lite smidigare matte. ;)
Vi tränade lite olika kombinationer idag.

Bloggtävlingar  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-03-12  |  Tid: 13:48:34

Jag tävlar om ett par Roeckl handskar!


Tävlingar  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-03-11  |  Tid: 17:35:45

Intressanta tävlingar i Gävleborg terminen-2011

Några intressanta dressyr och hopptävlingar i Gävleborg till sommaren. Ska försöka ställa upp på några med Janne.

Dressyr:
7/5                                                          

Delsbo KRS

Lok/Reg

Proposition

 

15/5

Nytorps HSK

Lok

Proposition

 

22/5

Ljusdals RK

Lok

Proposition

 

29/5

F Rengsjöhästen

Lok

Proposition

 

11/6

Edsbyns RK

Lok

Proposition

 

26-27/7

Bollnäs RS

Reg/Lok

Proposition

 

14/8

Söderhamns HSK

Reg

Proposition

 

20/8

Edsbyns RK

Lok/Reg

Proposition

 

10-11/9

Söderhamns-Ortens RF
Lok/Reg

Proposition

 

18/9

Ljusdals RK

Lok

Proposition

 

24/9

Edsbyns RK

Lok/Reg

Proposition

 

1/10

Hudiksvalls RPK

Reg/Lok

Proposition

 

8/10

Delsbo KRS

Lok/Reg

Proposition

 

 

Hoppning:

 

11/6

Delsbo KRS

Reg/Lok

Proposition

 

19/6

Söderhamns HSK

Reg/Lok

Proposition

 

30-31/7

Bollnäs RS

Reg

Proposition

 

14/8

F Rengsjöhästen

Reg

Proposition

 

27-28/8

Söderhamns-Ortens RF

Lok/Reg

Proposition

 

16-18/9

Hudiksvalls RPK

Nat

Proposition

 

17/9

Delsbo KRS

Lok

Proposition

 

25/9

Nytorps HSK

Lok

Proposition

 

1/10

Ockelbo RF

Lok

Proposition

 

 

Inför dressurtävling

 

 

 

 


Resor  |   Kommentarer (3)
Datum: 2011-03-09  |  Tid: 21:02:38

Jag längtar till Prag!

Vi var till Prag förra våren på semäster och planerar att åka dit igen nu någon gång i maj. Längtar så!!! Är så mysigt där.
Här kommer lite bilder därifrån. :)
Jag och en kompis sitter och solar oss i en park framför stjärnslottet i Prag.
Ett glas vin vid vingården på Botaniska trädgården i Prag
Borgen Karlstein utanför prag
.
Borggård på Karlstein
Utsikt från borgen.
Jag

Allmänt  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-03-09  |  Tid: 18:20:15

Riktigt seg dag idag.

Känner mig jätte seg. Har nog jobbat för mycket.
Surfat runt idag och letat nytt jobb i dalarna bland annat. Inte mycket att välja bland.....
Blev ingen ridning idag, grått och murrigt väder med lite snö i luften så det kändes inte så lockande. Tråkigt också när det inte finns några ridvägar att välja på.
En liten kul sak. När jag släppte ut hästarna så började Archer rulla sig som en tok, så jag tog av han täcket så han skulle få rulla sig ordentligt. när jag hade knäppt upp alla spännena och skulle dra av täcket så kom Janne och hjälpte till, han bet tag i ena hörnet och drog samtidigt som mig. :D Sen när Archer rumpa var bar så nöp Janne honom där. ;D Var väl därför han ville få av Archers täcke, så han kunde få nypa han lite i rumpan. ;D Dom är roliga ibland.

Utrustning  |   Kommentarer (2)
Datum: 2011-03-09  |  Tid: 16:57:05

Pikeur kavajen och Owen hjälm med swarovski

Har köpt äkta swarovski och blingat upp pikeur kavajen och charles owen hjälmen.

Utrustning  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-09  |  Tid: 15:08:30

Lite nyblingad utrustning!

Här kommer lite bilder på nyblingade träns. :)
Vad tycker ni?
Tyvärr så ramlade några stenar av, det var lite rester av läder fett kvar så dom fäste inte så bra. Ska sätta dit nya.

Bloggtävlingar  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-03-08  |  Tid: 22:57:26

Jag tävlar om en snygg plånbok hos Lovisa!


Allmänt  |   Kommentarer (2)
Datum: 2011-03-06  |  Tid: 12:57:03

Dalarna

Till hösten så kommer vi kanske flytta till dalarna. Min man ska utbilda sig till lokförare. Han var och gjorde några tester i stockholm igår och klarade dom, så han kommer in på utbildningen. Men utbildningen är i Halsberg så det blir för långt att pendla härifrån. men om vi flyttar till södra dalarna så får han pendlingsavstånd. Han har också sina föräldrar och sin bror i Dalarna.
Jag får också närmare till hästskötarutbildningen på strömsholm om jag kommer in.
Vi funderar på Hedemora eller Avesta.
Vi tänkte i så fall försöka hyra ett hus eller en gård med stall, ev en lägenhet på en gård. Dyker rätt hus upp så kanske vi köper.
Om det är någon som vet något hus/gård i dom trakterna som är till salu eller ska hyras ut så får ni gärna höra av er. :) Samma sak om ni vet nå stall med lediga boxplatser. :)

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-05  |  Tid: 13:10:34

Vårstorm

Det stormar för fullt här. Är plussgrader och soligt, men fy vad det blåser. Ska ta in hästarna tidigt innan jag åker och jobbar i eftermiddag, dom var inte så road över blåsten när jag släppte ut dom.
Det som är bra är ju att snön försvinner fortare. :)

Utrustning  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-03-05  |  Tid: 10:09:30

Min Viktor Hugo kavaj och Tattini hjälm uppblingad!

Vad tycker ni? Kristallerna ger verkligen liv åt de gamla tävlingskläderna. :)

Utrustning  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-05  |  Tid: 10:03:33

Nya Pikeur kavajen!

Här kommer en bild på nya kavajen. Ska blinga den sen med lite kristaller , då ska jag ta bild när jag har den på. :)

Utrustning  |   Kommentarer (2)
Datum: 2011-03-04  |  Tid: 17:30:09

Provade Jannes nya bett!

Har köpt ett tvådelat gummipelham till Janne med mellan långa skänklar. Jag brukar få så ont i axel och arm när han är pigg och stark.
Det funkade jätte bra. Han verkade inte tycka illa om bettet, han var som vanligt. Men jag behövde inte ta i så mycket, räckte att jag kramade tygeln lite så saktade han in på en gång.
Min nya Pikeur kavaj kom idag, den passade jättebra. Kan visa bild i morgon. :)

Bloggtävlingar  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-04  |  Tid: 16:28:52

Fototävling hos Brusella!

Jag tävlar med den här bilden på min söta misse Dario, jag har tagit bilden.

Allmänt  |   Kommentarer (3)
Datum: 2011-03-03  |  Tid: 19:21:00

Nyfödd kalv!

Bjuder på lite sötbilder på första kalven för i år. :)

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-03  |  Tid: 19:17:46

Lodjur stryker omkring hästhagen!!!

Det finns en hel del lodjur här. Men inte trodde jag då att dom här skygga djuren skulle komma in på gårdarna. Men när jag berättade för grannen att hästarna var uppskrämda när jag tog in dom så sa han att det är ett lodjur som stryker runt här. Helt otroligt!
Jag brukar ta in hästarna sent om det är fint väder, vid nio igår. Men jag tycker inte att lodjuren skulle vara i farten vid den tiden, det är ju fortfarande folk ute.
Janne hade tappat en sko och Archer har en liten reva på bogen som har blött lite. Är nog Janne som har fått in en lyckträff där med en broddad sko.

Allmänt  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-03-02  |  Tid: 22:42:01

Vettskrämda hästar!

När jag skulle hämta in hästarna från hagen ikväll så var dom ovanligt stirriga. Dom hade uppspärrade näsborrar och var aldeles villd i blicken, fnyste och flåsade mot mig som för att kontrollera att det verkligen var jag.
Sen inne i stallet så såg jag att dom var sjöblöta av svett, till och med Archer som gått utan täcke idag var alldeles klibbig av svett speciellt uder magen men även över korset, där brukar han knappt bli svettig enns efter ett hårt ridpass.
Janne var ännu svettigare för han hade haft täcke på sig, nästan rann om han.
Jag undrar jag vad som kan ha skrämt dom så. Hagen ligger ju omgärdad av husen på gården så det borde inte kunna komma in villda djur tycker jag och hundar och katter är dom ju så van vid, dom kan ju springa runt bena på dom utan att dom bryr sig.
Mysko???

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-02  |  Tid: 14:19:14

Dalarna

Har varit i Dalarna och hälsat på svärföräldrana sen söndagskväll. Vi åker hem i eftermiddag. Längtar till hästarna. En granne som tagit hand om dom nu.
Det verkar vara nå fel på blogg.se, det går inte att öppna upp vissa länkar. :(


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus