NAMN - ÅLDER - BOR


Här kan du skriva lite om dig själv och om din blogg...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quam mauris, suscipit at mollis vel, auctor a felis. Maecenas faucibus ipsum varius elit lacinia ut vulputate arcu aliquet. Etiam vitae sem erat. Pellentesque luctus malesuada nisl, a pretium dolor iaculis sed.



Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-08-28  |  Tid: 17:33:25

Strömsholm i morgon

I morgon åker jag till Strömsholm igen på 2:a träffen där. Ska bli roligt. :)
Ska köra dit den här gången.
Köpte bil i fredags, en grön Skoda avensis - 99. En rätt så bränslesnål bil som är stadig och pålitlig. Kan dra släp med den också om jag vill.
Ska ut och rida en sväng nu och se om Janne håller efter hältan. Han ska vara bra nu i benet.

Träning  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-08-24  |  Tid: 16:53:07

Ny hage

Hästarna har fått en till hage att gå i, men dom får bara vara där en kort stund i taget för det är så kraftigt bete. Grannen som har marken har slagit hö där tidigare i sommar men behöver inte nå mer hö för i år och ska plöja upp marken till hösten, så nu får hästarna beta av det som vuxit upp. Gräset når upp till knäna. Så vi behöver inte stödutfodra med hö på ett tag i alla fall. ;P

Longerade Janne går och han visade inte nå täcken på hälta, så det är skönt. han får vila idag så rider jag han en kort tur i morgon.
Bilder ifrån nya hagen.
Lite leriga var dom också. ;)

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-08-21  |  Tid: 23:11:40

Janne på bättringsväg

Janne är lite bättre nu som tur är. Inte heltbra han linkar lite fortfarande, men han stödjer sig mer på benet och man kan lyfta det andra bakbenet utan att han visar obehag. Traven är lite oren och han nickar lite med huvudet när han sätter ner det onda bakbenet.
Men om några daga borde han kunna ridas igen. :)
Min förkylning är fortfarande envis. Har ont i halsen igen och är snorig och hostar. Känns som att ajg aldrig kommer att bli bra.... :(

Katterna Sakura och Dario  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-08-20  |  Tid: 12:18:11

Min apporterande katt

Min Devon rex katt Dario älskar att apportera. Det är helt självlärt. Här apporterar han sin vita favorit leksaksmus. :)

Till Salu  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-08-19  |  Tid: 13:27:59

Vit tävlingsskjorta till salu

Har en jätte fin tävlingskjorta till salu märke Perzoni Sportswear. strl S/36. Helt vit och inga fäckar eller märken. Guldfärgade knappar i kragen.
Pris 80kr eller gratis vid köp av kavajen.

Till Salu  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-08-19  |  Tid: 13:17:46

San Giorgio tävlingskavaj

PRISSÄNKT!
Italiensk märkeskavaj San Giorgio, strl 36, marinblå med svart sammetskrage.
Strech poliester, kan maskintvättas.
Jätte fin kavaj av hög kvalité för både hoppning och dressyr. Riktigt fin passform.
Tyvärr för stor för mig som behöver 32-34.
Nypris är ca 1300:- Mitt pris 485kr 450kr / bud. Långärmad skjorta strl S/36 följer med om man vill. (För bild se separat annons.)
OBS! Kavajen är mörkare i verkligheten, blixten på kameran ljusar upp den en aning.
Min lillasyster agerar modell på sista bilderna hon har strl 36. (167cm lång och väger ca54kg)

Till Salu  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-08-19  |  Tid: 13:06:13

Sarm Hippique chaps/stövelskaft till salu.

SÅLD!
PRISSÄNKT!
Säljer mina sarm hippique chaps då dom inte passar mig. Helt nya, bruna "kaffebruna" (mörkare i verkligheten än på den lånade bilden)  strl S4.
Passar långa och smala ben. 34cm i omkrets på bredaste stället, 44 cm från vrist till knäveck.
Förstärkta på insidan.
Nypris 1200:- Mitt pris 600:- 450:- + ev frakt eller bud!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-08-19  |  Tid: 12:36:08

Knas!

Verkar vara knas med min blogg igen. Bakgrunden och headern har försvunnit???

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-08-19  |  Tid: 12:33:49

Janne är inte nå bättre än

Janne är fortfarande helt halt. Försöker få tag på veterinären.
Jag är också förkyld fortfarande. Har varit det i snart två månader. Det tär på en. Hade feber igår hela dagen. Hostar äckligt grönt slem. Har fått en hostmedicin från farbror docktorn med morfin i. Verkar fungera bra, hostar betydligt mindre nu. Så nu kan jag sova på nätterna i alla fall. Blir lite avtrubbad av medicinen.

Träning  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-08-15  |  Tid: 14:08:05

Janne halt igen.

Janne har blivit halt igen. Så vi kommer nog inte iväg varken på terrängträning till helgen eller hopptävling nästa helg.
Han verkat ha en sträckning på insidan av låret upp mot jumsken på vänster bak. Han går med en knyckig rörelse. Kan inte hitta något fel på benet eller hoven, inte svullen eller varm någonstans. Men på insidan av låret är han stenhård i musklerna.
Jag upptäckte det när jag red igår. Ibland gick han knyckigt och sen rent igen, så det var så svårt att avgöra om han var halt eller bara öm pga underlaget. Inne i ridhuset gick han rent när han var igång på grus och asfalt knyckigt. Han var villig framot och ville röra sig så jag blev så brydd på vad det kunde vara.
Hemma sprang jab med han inför grannen på grusgången och då markerade han tydligt hälta. Ringde vetrinären idag, ska avvakta tills på torsdag är det inte bättre då så kommer hon och tittar på han.
Janne är glad och pigg i alla fall, verkar inte lida av det direkt. Tråkigt bara att vi inte kan träna som planerat.

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-08-12  |  Tid: 11:56:22

Trött!

Min förkylning går aldrig över. Den har tagit om för tredje eller fjärde gången nu.
När jag skulle rida igår orkade jag knappt. Tänkte hoppa lite för det är ju tävling om två veckor. Men efter första rundan på tre hinder så är jag som gelé i benen. Det märker Janne såklart så då börjar han vägra och vill inte fortsätta. Jag fick använda mina sista krafter för att få han över hindrena en sista gång så han inte tror att han kan få bestämma. Vill inte att han ska skaffa sig ovanan att vägra hela tiden bara för att han märker att han kan komma undan med det.
Jag misstänker att jag är glutenintolerant. Alla symptom stämmer. Jag blir jätte dålig i magen när jag äter bröd. Är jämt trött, har jättedåliga blodvärden trort att jag ätr starka receptbelagda järntabletter. Jag får inte upp blodvärdet på den nivån att jag kan sluta med dom, så fort jag provar att sluta blir jag jätte klen och får svimmningskänslor så fort jag anstränger mig. Det får jag även med tabletterna men inte lika mycket. Verkar inte som om kroppen kan ta upp näringsämnena som den borde, allt går rätt igenom.
Jag har även svårt med aptiten. Hur hungrig jag än är klarar jag knappt av mer än några tuggor innan magen säjer stopp. Det bidrar väll också till at jag känner mig klen. Jag har inte gått ner nå i vikt, men inte går jag upp heller som jag skulle vilja.
Hoppas jag år tid hos läkaren snart så jag kan få någon ordning på det här....

Utrustning  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-08-11  |  Tid: 23:27:36

Sadeln före och efter färgning

Så här såg sadeln ut före färgningen. Den är i älgskin och är lite grå/grön.
Efter två infärgningar.
Sen en infärgning till och en försegling med högglans.
Färgen färgar inte av sig på ridbyxorna när man har lagt på en försegling. Färgen som jag använde heter oil day. Den går att spä ut med vatten för att få ett mer transparent resultat om man önskar det. En liten burk räcker gott och väl till flera strykningar på en sadel. Förseglingen finns både i matt och glansig finish.
Får färg på händerna eller metalldelar o dyl går det bort med aceton.
Innan man börjar måste sadeln vara helt torr och rengjord från fett. Man kan använda en salmiaklösning till det.
Färgen penslas sen på med en pensel, den ska vara tillräckligt smal så man kan måla kanter och detaljer utan spill och kladd. Finichen stryker man på med en trasa eller svamp. Ett tunt lager räcker, tar man för mycket så blir det strimmigt. Man kan stryka på ett till lager sen om man vill ha det extra tåligt.
Färgen nöts sen såklart vid användning men inte mer än än på en ny sadel.
Pris ca 300:- för färg och försegling.
Här kan du beställa: http://www.tjaderlader.se/shop/

Träning  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-08-11  |  Tid: 13:50:40

Janne är inte halt längre!

Jag red janne i gårkväll för att se om han var bättre i benet. Han har inte haltat någnting på ett par dagar, men jag ville se om han var helt ren även vid ridning så jag tog en kort tur med han. Ingenting märktes i någon av gångarterna. Han gick jättte fint. På hemvägen var han lite studsig för han ville ta streckan hem i fyrsprång. Men det tyckte jag inte var så lämpligt. Han ska få arbeta av sig lite överskottsenergi idag istället. :)

Allmänt  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-08-10  |  Tid: 15:58:13

Strömsholm!

Nu har jag varit på strömsholm på första träffen. Det var roligt. Fasst nästa gång tar jag nog bilen, var jätte jobbigt att byta tåg hundra gånger innan man var framme.
Här kommer lite bilder som jag tog. :)
Här bodde vi i trebäddsrum i ett långsmalt hus som tidigare har varit lada.
Ett utav dom äldre ridhusen från 1800-talet.
Dressyrbanan
Ett av stallen
Ett kallstall

Allmänt  |   Kommentarer (4)
Datum: 2011-08-06  |  Tid: 23:26:28

Har fått jobbet som hästskötare!

Jag var och provred i torsdags och jag kommer att få jobbet som hästskötare och beridare. Kommer få träna unghästarna, samt en häst som ska ridas in.
Jag fick provrida två hästar. En fyraåring som inte kommit så lånt i utbildningen än och ett nio-årigt fullblodssto som bockade rejält med mig. Hon var lite nervig och osäker på mig så hon ville väl se om jag pallade trycket. Jag höll mig kvar, sen lugnade hon ner sig.
Jag börjar i slutet på september eller 1:a oktober. Beror lite på när vi flyttar ner. Vi har fått lägenhet i alla fall, en liten två. Den får duga för tillfället, vi får leta något större sen.
I morgon ska jag åk och hälsa på Archer och se hur han har det. Ska bli roligt att träffa han igen. :)
På måndag ska jag till Strömsholm på första träffen där. Ska bli spännande. :)
Janne är halt i vänster bak. Tror han sträkte sig när jag red han idag. Det var lite stenigt och slirigt där vi red, så han halkade till lite några gånger. Han stödjer sig på benet så det borde gå över efter några dagars vila.

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-08-01  |  Tid: 21:12:30

Konserter i sommar

Jag har varit på två konserter i sommar. För några veckor sen i Freluga trädgårdscen. Då var Pernilla Andersson där med sitt band. Det var jätte mysigt. :)
I Lördags var vi på Orhalla och lyssnade på Peter Karlsson och blå grodorna.
Det var jätte trevligt med. Häftigt med en sen ute i vattnet.
Även utsikten var fantastiskt!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus