NAMN - ÅLDER - BOR


Här kan du skriva lite om dig själv och om din blogg...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quam mauris, suscipit at mollis vel, auctor a felis. Maecenas faucibus ipsum varius elit lacinia ut vulputate arcu aliquet. Etiam vitae sem erat. Pellentesque luctus malesuada nisl, a pretium dolor iaculis sed.



Allmänt  |   Kommentarer (6)
Datum: 2011-02-28  |  Tid: 18:55:01

Jag blev veckans blogg hos Life of Stardom!

Länk till hennes hemsida finns här! :)

Träning  |   Kommentarer (4)
Datum: 2011-02-27  |  Tid: 13:10:51

Nu är vi hemma igen!

Hoppningen är avklarad. Vi fick fint väder. Mulet men plussgrader, sen när vi åkte hem blev det sol. Det var rena ponny myllret på framridningen, ett under att ingen blev ijälridna. Vi hoppade 70 cm först, den rundan blev felfri fast inte så vacker kanske. Det var lite läskigt tyckte Janne så han var lite tveksam, men stannade aldrig och rev inget.
På 90cm börjar vi med att riva, sen blev det en vägran på första stigsprånget och på planket och på trippellbarren. Men resten av kombinationen efter trippeln hoppade han samt hindret med vattenmattan under. Vi tog oss igenom banan i alla fall, så jag är nöjd. :)
Tyvärr så har jag en värdelös kamera som inte så gärna vill ta bilder i ridhus men det blev några stycken.
Nästa gång så lovade min kompis att hon skulle låna med en kamera som är bättre. ;)
Frukost.
Framridning
70cm första hindret.
70cm
Tvärnit på 90cm

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-26  |  Tid: 22:29:13

Det verkar bli av :)

Det verkar som att jag kommer iväg i morgon till hoppningen i Bollnäs. Väderet är bra. Janne är friserad. Inte klippt för nya skäret har inte kommit än och dom gamla är på slipning. Men manen och svansen är klippt, hovskäggen avkapade.
Så ptroligt svårt att få manen fin. Jag har inte tålamod för att rycka manen och han har så tjock man så hur mycke man än klipper så är det något strå som sticker ut ändå. :P Dessut  så skakar han på huvud så fort jag klipper till med saxen.
Ser någorlunda ut i alla fall. Kamera + kompis är med, så lite bilder och en filmsnutt ska vi väll få till. :)
Nu ska jag få min skönhetssömn, måste kliva upp kl sex i morgon bitti. :P :)

Träning  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-02-25  |  Tid: 21:54:34

Pay and jump på Söndag!

Den här gången ska jag komma iväg! Vädret verkar stå på vår sida. Mulet men stabilt, ca 1- grader. Förut i veckan såg det ut som att det skulle bli snö till helgen, men nu säger dom på SMHI att det vädret drar mot Norge. :)
Idag fick Archer gå som handikapp häst. Min brukare (för dom som inte vet så jobbar jag som personlig assistent) kom hit med sin syster och red. Archer var det givna valet då jag inte litar på Janne i alla situationer, Archer är också lite lägre i manken. Hon fick kliva upp och ner på en rejäl trappstege. Archer skötte sig perfekt. Förut brukade han skutta iväg lite när han får tyngd i ena stigbygeln, men jag har tränat på det och nu stod han absolut still hela tiden. :) Jag är så stolt över han. Ledde runt dom i skritt, inga problem där heller. Sen blev Janne och Archer bortskämda med äppelbitar. ;)
Igår fick Janne sig en rejäl motionsrunda. Uppför den branta och långa klätterbacken med djup snö (lössnö). Han var ovanligt lugn faktiskt. Lugn och harmoniskt både före, under och efter ridturen. Hoppas det håller i sig till på söndag. Jag vill ha han lugn och arbetsvillig. :)

Träning  |   Kommentarer (9)
Datum: 2011-02-21  |  Tid: 19:18:31

Tränat Archer idag!

Idag så fick Archer sig en omgång. Lite skänkelvikning och öppna längs en mindre väg. Tränade och så på en jämn och fin arbetstrav och på galoppfattning, särskilt vänster som han fortfarande har svårt för att ta. Men det tar sig. :)
Han är fortfarande svagare på vänstersidan, men inte ruktigt lika markant som förut.
Han var rejält slut när vi kom hem. ;)
Jag har haft verk i handlederna på sista tiden specielt i höger. Det räcker med att jag ska knäppa upp en karbinhake så går det som en stöt igenom handen, precis som om jag skulle ha tagit i ett elstängsel. Vad jag en gör, som att knäppa en knapp el dyl så gör det ont, jag klarar knappt av att lägga in backen på bilen.
Det verkar som att jag har något som kallas karpaltunnell syndrom. Nerverna i handleden blir klämda pga t.ex en överansträgning so gör att muskler och andra mjukdelar sväller i handleden.
Jag har haft det här tidigare, då gich det över efter några veckor. Så jag hoppas att det gör det nu med. Det kan bli kroniskt och då måste man opperera.
Vanligt att man får karpaltunnelsyndrom när man har reumatism, vilket jag har börjat få känningar av.
Jag hoppas att det inte kommer att påverka ridningen så mycket. Jag har knappt orkat Janne iblan då han är extra pigg och stark. Ska skaffa ett lite skarpare bett till han när det blir så, så jag inte behöver ta i så mycket.

Allmänt  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-02-18  |  Tid: 22:46:41

Tips!

Om ni önskar en ny design men inte orkar, vill eller kan fixa en själv så kan jag rekomendera tjejen som hjälpte mig med min blogg.
Hon är duktig och snabb och den blir personlig efter dina önskemål. Rekomenderas varmt. :)
Ni hittar henne på Elins designer. http://elinsdesigner.blogg.se

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-18  |  Tid: 20:09:59

Tänk vad ett glas vin kan göra. ;)

Jag har varit en död sombie hela dagen, jag är så trött på allting. Utbildningen jag går är jag dö less på och funderar allvarligt på att avsluta den. Jag fick veta att praktiken ska hållas i Hudiksvall... alltså ca 7 mil åt fel håll!!! Jag jobbar dessutom 5 mil åt andra hållet. Jag kommer varken att orka eller hinna med att både jobba och praktisera och dessutom så måste jag bekosta resan själv. Halva studiebidraget går åt för resan till praktiken samt att lönen uteblir om jag inte kan jobba!
Nä, jag tror jag hoppar av, är i alla fall inte ens imtresserad av att bli undersköterska. Jag kan gå lite andra kurser nu under våren så jag får behålla csn bidraget tex egen företagarkurs, läsa upp spanskan, läste den på grundskolan, men har glömt i princip allt. så det skulle vara roligt.
Sen till hösten blir det hästskötarutbildningen på strömsholm, om jag kommer in. Har sökt nu i alla fall.
Har lugnat ner mig med ett glas vin, vilket universal medel det är. ;)  Botar allt från huvudvärk tilltrötthet..... Funkar på mig i alla fall. ;)

Allmänt  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-02-18  |  Tid: 17:58:39

Lös häst på vägen!

Igår följde en kompis me doch red. Vi tänkte försöka ta oss till ridhuset som ligger inom ridavstånd. Men det är ju tok mycket snö överallt (och mer blir det hela tiden :P) så vi kunde inte rida på dom vanliga ridvägarna dit. Därför försökte vi rida längs vägen en liten bit. Ingen stor väg kan jag ju tillägga. I nrmala fall är hästarna helt trafiksäkra, men då så fick Janne för sig att skolbussen som mötte oss var livsfarlig. Bussen saktade in och stannae när Janne började dansa runt men han stängde inte av bussen, så det pös ju om bromsarna. Jag hade hoppat av för att leda honom förbi "monstret" men då pös den igen och Janne kastade sig iväg i full fart, jag tappade tyglarna. En granne som jag ridit med en gång kom med bilen precis så vi följde efter Janne som till slut vek in till infarten på ett hus och stannade.
Kompisen på Archer gick det bättre för. Han fick lite seperations ångest när Janne sprang iväg men han begrep inte vad som var farligt. När Janne skyggade så reagerade han på det men han fattade inte vad Janne tyckte var otäckt.
Vi fick i alla fall ge upp planerna på ridhuset, utan tog en kort tur i skogen istället.
Den krta sträckan brukar i normala fall bara vara som uppvärmning för dom, men pga all snö så orkade dom knappt trava där nu.
Janne fortsatte att se lite monster här och var. Och när vi skulle ta dom till hagen så skyggade han för höbalarna, det var snö på dom, mycket farligt.....?

Bloggtävlingar  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-02-17  |  Tid: 18:12:55

Jag tävlar om eskadronskydd och swarovski banband!

Klicka på bilden för att tävla!

Bloggtävlingar  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-02-15  |  Tid: 22:12:55

Jag tävlar om ett waffle wave täcke från hööks!


Allmänt  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-02-15  |  Tid: 17:55:07

En riktig slödag :P

Kallt och mulet.... som gjort för en riktig sitta inne och inte göra någonting dag. ;).
Kom hem från jobbet vid halv elva, stallet var färdigmockat, perfekt. :) Ut med hästarna bara och sen har jag bara suttit vid datorn och kollat på film. Fast jag borde verkligen plugga igentligen, ligger fortfarande efter. :P Jag får ta och rycka upp mig.....

Bloggtävlingar  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-14  |  Tid: 13:03:08

Jag tävlar om metallic boots från Catago hos hastryttaren!

Bilden är länkad till tävlingen!

Träning  |   Kommentarer (5)
Datum: 2011-02-13  |  Tid: 20:57:17

Succé!!!

Det blev en riktigt lyckad hoppning. :) Janne skötte sig perfekt. Han bjöd fint på alla hinder. :) Vi fick beröm av tränaren ockå som tyckte att vi hade gjort framsteg och  att jag måste ha tränat mycket med han. Fast det har jag ju faktiskt inte gjort. Har knappt hoppat nå i vinter. Jag tror att Janne bara behöver tid på sig attt mogna. :) Körning av transporten gick bra också trots att det var snorhalt ute. Jag var lite derrig i bena när vi kom fram till ridhuset. ;)

Träning  |   Kommentarer (2)
Datum: 2011-02-12  |  Tid: 19:53:05

Det blev ingen hoppning i dag.

Jag vågade inte åka iväg igår, för var det välldigt halt och dåligt på vägarna i Bollnäs där pay and jump skulle vara efter all snö som hade kommit. Men jag ska på träning i morgon i alla fall och sen blir det en till pay and junp om två veckor.

Nu har jag skaffat ett par ledade stigbyglar, jag provade dom idag. Jag har börjat känna av reumatism mer och mer och jag får så ont i knä och fotlederna när jag sitter i hoppsadeln. Hoppas det blir bättre med dom här.

Bloggtävlingar  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-11  |  Tid: 20:58:04

Jag tävlar om ett glittrigt pannband hos Tess!

Tävla HÄR!

Katterna Sakura och Dario  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-10  |  Tid: 17:07:25

Lite sötbilder på katterna!

Katterna Sakura och Dario

Allmänt  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-02-10  |  Tid: 16:55:22

Relax

På mitt jobb så finns det en relax som man får låna om man vill. Bubbelpool och bastu i ett jätte mysigt och nyrenoverad badrum. Jag ska dit ikväll nu med en arbetskompis och våran brukare. (Vi är persolig assistent åt henne.)
Dte ska bli jätte mysigt. :)

Bloggtävlingar  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-10  |  Tid: 12:07:45

Jag tävlar om ett horsewere underblanket hos Brusella!!!

Tävla HÄR!

Allmänt  |   Kommentarer (3)
Datum: 2011-02-09  |  Tid: 14:47:49

Du vet att du är en hästmänniska när...

... normala middagstiden hemma hos dig är klockan 8 på kvällen - tidigast.
... du hellre passar din väns sjuka häst än hennes barn.
... din skatteåterbäring är reserverad för en ny sadel och inte för en familjesemester.
... det första vårtecknet är inte att se en fågel utan en fluga.
... du har fler bilder på dina hästar på kontoret än på din familj.
... du allvarligt överväger att byta ut din två år gamla bil mot en tio år gammal fyrhjulsdriven bil.

Träning  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-02-08  |  Tid: 18:11:05

Solsken!

Jätte härligt väder idag. Solsken och runt nollan. Blåste lite grand men inte så farligt om man klädde sig ordentligt.
Red till ridhuset, var tvungen att rida en bit längs vägen för att komma dit, men det gick bra, kom bara några stycken bilar och inget tyngre.
Han är ju inte rädd för bilar eller för tyngre trafik heller i vanliga fall, men han kan känna sig trängd när det är så höga snövallar.
Hoppningen gick kanon. Vi hoppade dom höjder som vi ska ta på lördag, 60 och 80cm. Inga märkvärdiga höjder direkt, men bra för miljöträningens skull, det är ju mest av den anledningen som vi åker på pay and jump. Han beter ju sig inte alltid önskvärt på tävlingar. ;P
Men idag gick han kanon, bjöd jätte fint och hoppade utan att tveka med bra språng, Även när jag kortade av vägarna och gjorde det lite svårare för han.
Hoppar han såhär på lördag så behöve rvi inte skämmas. ;)

Utrustning  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-07  |  Tid: 18:11:38

Ny hoppgjord

Har köpt en ny hoppgjord då den gammla är trasig i martingalfästet. Archer får ärva den för han han har en martingal med snabbspänne och ringen är hel på plattan.    
Har Även köpt en svart Charles Owen xp hjälm. :)

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-06  |  Tid: 18:57:15

söndag kväll!

Färdigjobbat för den här veckan. Ska jobba igen på tisdag sen, ett 18 h pass bara. ;)
Ska försöka hinna rida lite mer till veckan som kommer för på lördag är det en pay and jump som jag och Janne ska vara med på.
Jag har börjat tröttna rejält på att plugga. Jag känner att jag inte orkar riktigt. Ska försöka hålla ut den här terminen i alla fall så får jag se sen hur jag gör.
Jag skulle igentligen vilja söka hästskötar utbildningen på strömsholm och slipa lite på mina tävlingsmeriter för att kunna gå en ridinstruktörsutbildning sen. Långsiktiga mål i alla fall....

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-03  |  Tid: 18:43:57

Jobbar

Är på jobbet nu. Känner mig jätte seg. Ska jobba till i morgon kl 15.00. Alltså ett 24h pass.
På lördag till söndag blir det ett till sånt pass. Men jag kommer vara ledig nästa vecka i stället. :)

Bloggtävlingar  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-03  |  Tid: 18:27:57

Jag tävlar om ett tävlingsett!!!

Tävla HÄR!

Allmänt  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-02-01  |  Tid: 17:49:02

Ny design!

Så Elin, nu har jag lagt in din nya fina design här!
Hoppas du är nöjd med den!
Är du, som läsare här, intresserad av en ny design?
Besök min blogg och skicka iväg ett mejl!
/Elin M
www.zackoochdexie.blogg.se

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-01  |  Tid: 11:01:00

Skitväder :(

Underkylt regn här. :( Så jag har inte släppt ut hästarna än. Ska ut och göra det nu. Hoppas vädret blir bättre framot dagen.
Ska åka och jobba sen. Är så jobbigt att köra bil när det är underkylt regn, blir is på rutorna på en gång. :p


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus